Du behöver inte ha företag för att anställa

Anställ Privat

Har du någon i din närhet som kan hjälpa dig i din vardag? Det kan vara en person som nyligen kommit till Sverige. Eller en ung person som inte kommit in på arbetsmarknaden ännu. Eller varför inte en pensionär.

Känt är att det finns ett stort behov av att få hjälp med ett handtag i och runt hemmet. Många behöver hjälp med att handla, städa garaget, skrapa båten, måla staketet etc. Äldre kanske helt enkelt behöver lite sällskap eller en promenad. Unga familjer kan behöva hjälp med hämtning av barn, barnpassning mm.

Bidrar till integration
Ett arbete är det första steget in i ett nytt språk och samhälle. En person som nyligen kommit till Sverige kan få vänta länge innan de får läsa svenska och kan börja söka jobb. Det är en lång och jobbig väntan. Varje privatperson som anställer en annan privatperson, om så bara ett par timmar eller dagar, bidrar till integration och ger människor en möjlighet att bygga upp ett nätverk för att så småningom bli helt självförsörjande. Det ligger ju i allas vårt intresse!

Ytterst få personer känner dock till att det är möjligt att anställa och avlöna en person utan att man har ett företag. Men många vill säkert både få hjälp och hjälpa. Att anställa privat blir en win-win situation.

Enkelt lätt och lagligt!
När en privatperson ska anlita en person med utländskt medborgarskap, är administrationskraven ofta extra komplicerade. Det är här Anställ Privat kommer in i bilden – ett företag som vi gärna vill lyfta! Anställ Privat erbjuder en smidig lösning för dig att få hjälp i vardagen samtidigt som du gör en samhällsinsats. Tjänsten används för att anlita någon för mindre arbetsuppgifter (och är alltså inte ett alternativ till en fast heltidsanställning). Det hela är enkelt, lätt och lagligt!

Med hjälp av Anställ Privat behöver du inte ha kunskaper om den administrativa processen eller vilka myndigheter som ska ha vilka papper. När du har fyllt i personuppgifter, sköter systemet resten.

Anställ Privat sköter pappersarbetet
När man anställer privat betalar man endast timlön + arbetsgivaravgift men ingen moms. Är arbetet RUT eller ROT-avdragsberättigat slipper man dessutom att betala arbetsgivaravgiften. Anställ Privat sköter pappersarbetet utan att man själv behöver göra så mycket. På så sätt kan man vara säker på att det blir rätt. Systemet producerar ett anställningsavtal, rapporterar automatiskt till myndigheter, räknar ut lön, ROT/RUT etc. och tar fram en färdig ifylld arbetsgivardeklaration. I samband med att man betalar avgiften till systemet får den man anställer en olycksfallsförsäkring om hen har ett svenskt personnummer.

Vi hoppas att många ser fördelarna med Anställ Privat och att man genom att använda det kan bidra till ett bra samhällsklimat!

Här finns Anställ Privat på Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *