Alla förtjänar en chans till ett första intryck

”Diskriminering på arbetsmarknaden utgör en bromskloss för den snabbt växande svenska ekonomin. Om en arbetssökande är över 40 år gammal, kommer från ett annat land eller har en funktionsvariation är det svårt att komma in på arbetsmarknaden. Det spelar ingen roll om personer har högst kompetens och erfarenhet jämfört med andra sökande – ändå har de svårare att få ett jobb. Detta måste få ett stopp. Många fler arbetsgivare – privata som offentliga – måste bli mer modiga och våga utmana sina fördomar. Diskriminering på arbetsmarknaden är orättvist för individen och utgör en bromskloss för den snabbt växande svenska ekonomin.”

Så skriver Lernia, om sin nya kampanj. Den syftar till att öka kunskapen om jobbdiskriminering på den svenska arbetsmarknaden, med budskapet att alla förtjänar en chans till ett första intryck.

Läs mer här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *