36 frågor för vänskap

Lernia har tagit fram en kurs för vi ska bli bättre på att lära känna varandra och utmana de fördomar vi kan ha på arbetsplatser och utbildningar.

Enligt en årlig studie från Expat Insider är svenskarna sämst i världen på att skaffa nya vänner. Samtidigt är vänskapsband på arbetsplatsen en av de viktigaste faktorerna för lyckad integration. Hela vår verksamhet syftar till att lösa problem på arbetsmarknaden, och att lösa integrationsproblemen är en nyckel för att lösa arbetsmarknadensproblem. Interaktion För Svenskar (IFS) är ett sätt att belysa problemet och hjälpa oss alla på traven genom att skapa förutsättningar för integration på jobb och utbildningar.

Tillsammans med psykologen Anna Bennich Karlstedt har vi tagit fram frågorna i interaktionskursen utifrån den amerikanske psykologen Arthur Arons. De 36 frågorna ska ställas i kronologisk ordning, från 1 till 36. Frågorna kan ställas på en och samma gång eller delas upp i sex olika sittningar. Kursleken kan göra lunchrasten, fikapausen eller konferensen till ett tillfälle för nya vänskaper att knytas. Du hittar frågorna och en film som förklarar Interaktion för Svenska här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *